Skov med en masse mos og træer

Se hvordan dyr lever i naturen

Det er altid interessant at se på dyr. Studere deres adfærd lidt nærmere, se til om de trives eller blot at se dem spise, kan være ganske meditativt og oplevelsesrigt. At se på dyr behøver ikke kun at være noget, som man gør i zoologiskehaver, dyreparker, bondegårde eller andre steder hvor dyr holdes i fangenskab og, hvor du skal betale for at se på dem. Der findes nemlig et væld af dyr lige ude i vores natur, og de er sandelig også spændende og underholdende at betragte, og så er det tilmed ganske gratis.

Dyrene i skoven

Du kan for eksempel tage på oplevelsestur i skoven. I skovene findes der mange forskellige slags dyr som fugle, ræve, dådyr, insekter, egern, mus og mange flere. Det kan være sjovt at undersøge, hvor dyrene lever og færdes. Det kan gøres ved at finde deres sovesteder. En nem ting af finde i nærheden af nåletræer er spiste grankogler. I grankogler er der masser af næring til blandt andre egern og mus. Måske er du så heldig at finde uglegylp eller spættehuller i træerne.

Rigt liv i søer og vådområder

Omkring søer er der især i foråret og i forsommeren et massivt dyreliv. Her er både liv i vandet, langs kanten og i bevoksningen. I vandet kan du finde haletusser, dansende insekter og fisk. Du kan eventuelt medbringe et fiskenet. I vandkanten kan du være heldig at finde rugende vådfugle eller dyreunger som ællinger. I bevoksningen omkring søen kan du lede efter fuglereder.

Hvis du sætter dig godt til rette, og bare lytter til alle dyrelydene, så skal du koncentrere dig rigtig meget, for at artsbestemme alle de dyr, som du kan høre.

Udforsk strandens dyreliv

På stranden kan du naturligvis også finde mange dyr. I tangbunker kan du for eksempel finde krabber eller strandede vandmænd. Vandmændene kan du selvfølgelig hjælpe tilbage i vandet. Krabberne kan sagtens finde tilbage selv. Hvis du er heldig, kan du finde flotte fjer fra fugle eller smukke muslingeskaller, som du kan tage med dig hjem.

I havet er der et enormt stort dyreliv. Det er næsten umuligt ikke at få øje på dyr, når man kigger i vandet. Hvis vejret er til det, så kan du tage et par dykkerbriller med dig og gå på opdagelse under havets overflade. Det kan være et fordel også at medbringe en snorkel.

En dyreverden i baghaven

Du behøver faktisk slet ikke at tage på tur for at opleve dyr i naturen. Der findes ganske mange dyr selv i din have. I haven finder du for eksempel en masse forskellige slags insekter. Du kan tiltrække flere insekter ved at plante blomstrende planter. Insekterne er nyttige for din have. Udover insekter findes der også fugle, egern, ræve, mus og pindsvin med videre i haverne.

Måske bliver du så glad for at opleve den omkringliggende dyreverden, at du får lyst til at klæde dig ud, som et af de dyr, som du har set ved en hver given lejlighed.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *