fritidsinteresse

Her er den ultimative fritidsinteresse for drengerøve

Går du og keder dig lidt, og savner du en sjov fritidsinteresse, der får adrenalinen til at pumpe? Vi har buddet på den ultimative fritidsinteresse for drengerøve – prøv at begynde at træne med en klassisk luftpistol! Der er et eller andet cool og maskulint over at rende rundt med et våben.

Måske du engang har prøvet at skyde efter en plade i en forlystelsespark? Det er dog ikke helt det samme som at have og træne med sin egen klassiske luftpistol. Så er der fart over feltet, der skal trænes præcision og øves i at fokusere. Og hvilken drengerøv synes ikke, at pistoler er fede?

Der findes forskellige typer og størrelser af luftpistoler

Skal du ud og købe din første luftpistol, så kan det være en fordel at læse med her og få en idé om hvad det er, du er på udkig efter. Der findes nemlig mange forskellige typer af luftpistoler, ligesom der er forskellige størrelser. Hvis du skal bruge den til at træne præcision og øve skydetræning, så er det en mindre model, du er på udkig efter. Vil du derimod bruge den til jagt, så skal du have fat i en større model.

Sådan virker en klassisk luftpistol

En klassisk luftpistol skyder ikke blot med luft, som mange fejlagtigt tror grundet navnet. Der er skam rigtige hagl i. Den klassiske luftpistol er et håndholdt våben. Når den skal lades, så skal man knække løbet og sætte haglene i. Herefter klikkes løbet på plads. Når man trykker på aftrækkeren, så går fjederen og haglet skydes ud af pistolen. Ved klassiske luftpistoler kan man mærke rekylen. Den giver altså et lille tilbageslag mod dig.

Forskellige typer af hagl til luftpistoler

Man kan få forskellige typer af hagl til en klassisk luftpistol. Det er alt fra runde, standard hagl til pile. Mange hagl er udarbejdet i bly, men på grund af miljømæssigt hensyn, så er der blevet større efterspørgsel efter hagl af metal. Med hensyn til hastigheden på skuddene, så vil de mindre hagl generelt set blive skudt hurtigere afsted end de store hagl. En pistol til jagt skyder også omtrent med dobbelt så hurtig hastighed som en klassisk luftpistol til konkurrencer.

Almindelig luftpistol eller trykluft pistol

Har du hørt om en trykluft pistol? Den fungerer ikke helt som den almindelige, hvor haglet bliver skudt afsted ved hjælp af en fjeder. Trykluft pistolen skyder haglet afsted ved hjælp af trykluft. Der er nogle forskelle på disse to typer af pistoler. Trykluft pistolen er kraftigere og rammer mere præcist. Samtidig er den mere lydsvag, hvilket er en fordel, hvis man skal bruge sin pistol til jagt.

Hvem må bruge en luftpistol?

Alle over 18 år må i princippet gøre brug af en luftpistol, såfremt den ikke har en kaliber på over 4,5 mm. Det gælder dog kun, hvis man skyder til måls efter materielle ting, som altså ikke er levende dyr. Skal man skyde efter dyr, så kræver det en jagttilladelse, lige som det kræver tilladelse at anskaffe sig en større luftpistol.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *