F-16 simulator

Bidt af flyvning? Prøv en F-16 simulator

At flyve er noget der splitter alle mennesker. Enten er man vild med at flyve, og foretrækker den transportform, eller også er det noget man hader.

Er man en af de flyglade, kan en tur i en F-16 simulator være en oplevelse man aldrig glemmer, når man får lov til at prøve kræfter med, hvordan de rigtige jagerpiloter agerer i luften.

Heldigvis kræver simulatoren ikke en lang uddannelse, at du har perfekt syn på begge øjne og at du kan håndtere de mange G-kræfter (den acceleration som jagerpiloterne udsættes for).

I simulatoren kan du få et indblik i, hvordan dit liv ville have set ud, hvis du havde valgt en karriere som en del af Top Gun i stedet for dit nuværende arbejde.

En oplevelse meget lig virkeligheden

En simulatoroplevelse kan lyde meget virkelighedsfjernt, og som lidt af et computerspil. Sådan er virkeligheden dog ikke.

F-16 simulatorerne er bygget med hjælp fra rigtige jagerpiloter, og hele cockpittet er præcis ligesom en rigtig F-16. Det sikrer, at du får en autentisk oplevelse med iltmaske og hjelm præcis som man har set det på film og i TV.

Oplevelsen er så meget lig virkeligheden, at forsvaret bruger lignende simulatorer til træning af egne jagerpiloter, og Danmark er det eneste sted i verden, hvor der er åbnet op for at den almene befolkning kan få en førstehånds oplevelse med disse simulatorer. Andre nationer vælger at holde kortene tættere til kroppen, og det er derfor ikke muligt at bide skeer med F-16 simulatorer andre steder.

Endvidere får man hjælp fra en instruktør, når man booker en oplevelse i simulatoren, så man er altså ikke helt på egen hånd. Man får med andre ord sin egen Iceman til sin Maverick.

Prøv kræfter med simulatoren i enten Århus eller Roskilde

Da simulatoren er meget eksklusiv, findes den også kun to steder i landet. For befolkningen der er bosat på Sjælland og omegn er det mest nærliggende at købe en oplevelse til simulatoren i Roskilde, imens beboer i Jylland nok vælger at prøve en flysimulator i Århus.

Prisen på en tur i F-16 simulatoren varierer alt efter den ønskede længde i maskinen. Som minimum skal der købes en tid på 15 minutter, hvilket umiddelbart ikke lyder af så meget, men faktisk er en fornuftig tid, hvis man er lidt usikker på oplevelsen.

Endvidere er det den billigste løsning, så det kan være et fornuftigt valg, såfremt budgettet ikke rækker så langt, men man stadig ønsker at få en helt sublim oplevelse i ”luften”.

Hvis man køber 60 minutter er det muligt at konkurrere med en ven i simulatoren, og man kan endda forsøge at skyde hinandens F-16 ned i en venskabelig konkurrence.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *